Kahve çeşidi: Arabica, Robusta
Hindistan kahvesi, ülkenin güneyinde yetiştirilir. En iyi kahvesi, asitliği olan ve de ara sıra şaşırtıcı nüanslara sahiptir. En kötü yanı yumuşamasıdır. Shevaroys ve Nilgiris bölgelerindeki kahveler, genellikle Güney Hindistan bölgelerindeki kahvelerden daha asitlidir.
Monsooned Coffee (Monsooned Malabar): Güney Hindistan'da kahvenin tipik olarak kuru işlendiği tek bölgedir. Bu kahve kasti olarak açık ambarlarda muson rüzgarlarına tabi tutulur. Bu işlemin amacı kahvenin tadını arttırmak ve asitliğini düşürmektir
.
Mysore, India Mysore: Mysore, yüksek kaliteli ıslak işlenmiş Hindistan kahvesi'nin market adıdır ve ülkenin güneyinde yetiştirilir
0 yorum:
Yorum Gönder