* Türk Kahvesi – Telvesi ile servis yapılan tek kahve çeşidi
* Espresso - Makine ile hazırlanan, koyu kavrulmuş, İtalya’ya özgü bir kahve türüdür.
* Mırra – Şanlıurfa’ya özgü, birkaç kez demlenerek hazırlanan acı kahve
* Cappuccino – Espresso ve su buharı ile ile köpük haline getirilmiş süt eklenen kahve
* Americano – Espresso’nun sıcak su eklenerek yumuşatılmış şekli
* Cafe au lait – Fransızların sütlü filtre kahvesi
* Ethiopian Yirgacheff – Şarabımsı buruk tadı olan Etiyopya kahvesi
* Latte – Espresso’ya köpürtülmemiş sütün eklendiği kahve
* Mocca – Espresso’ya süt köpüğü eklenerek hazırlanan kahve
* Mocha – Latte’ye bol miktarda çikolata eklenmesiyle yapılan kahve
* Santos – büyük yeşilimsi taneli orta derecede kuvvetli kahve
* Sumatran – Düşük asit dengesine sahip Endonezya kahvesi
* Supremo – Sabahları içilen Kolombiya kahvesi
* Viennese – Espresso’ya çikolata ve krema katılarak hazırlanan Viyana usulü kahve
* Macchiato- Süt, espresso, vanilya şurubu, karamel tozu.
0 yorum:
Yorum Gönder