Yöresel Kahveler; Etiyopya Kahvesi

Kahve çeşidi: Arabica kahvesi


Etiyopya, oldukça karışık bir kahve bölgesidir. En iyi Etiyopya kuru işlenmiş kahve(Harar), orta olgunlukta ve oldukça asitli olmakla beraber meyve ve şarap tadındadır. En iyi yıkanmış Etiyopya kahvesi (Yi gacheffe, Sidamo), hafif, fakat karışık çiçek ve turunçgiller tadına sahiptir
.

DjimahDjimmaJimma: Yıkanarak işlenmiş Djimah kahvesi mükemmel, düşük asitli bir kahvedir. Kuru işlenmiş Djimah kahvesi ise daha küçük taneli olup, hafif ilaç tadında bir kahvedir ve özel bir kahve olarak ticareti yapılmaz.


GhimbiGimbi:  Batı Etiyopya'daki ıslak işlenmiş bir tür kahvedir

.
Limu: Güney-merkez Etiyopya'daki ışlak işlenmiş çiçek ve meyve tadındaki, çok güzel kokulu bir kahvenin pazarlamadaki adıdır

.
SidamoWashed Sidamo: Güney Etiyopya'da hafiften orta büyüklüğe doğru farklılaştırılmış, çok güzel çiçek ve meyve tadında, ıslak işlenmiş kahvenin pazarlamadaki adıdır

.
YirgacheffeYirga CheffeYrgacheffe: Etiyopya'da yıkanmış kahveler arasında en çok tercih edilen kahvedir ki; meyvemsi asitliği bakımından diğerlerinden ayrılan ve yoğun bir tadı olan kahvenin pazarlamadaki adıdır.

0 yorum:



Yorum Gönder