Yöresel Kahveler; Guatemala Kahvesi

Kahve çeşidi: Arabica, Robusta


En iyi Guatemala kahvesi çok fazla baharat tadında yada çok iyi tütsü tadı olan bir kahvedir. Bu özellik kendisini diğer bütün kahvelerden ayrı kılmıştır. Bu kahveler çok asitli olup, baharat yada tütsülenerek asitliğe katkıda bulunur. En hoş Guatemala kahvesi orta ile tam olgunluk arasında olup tat bakımından zengindir. Merkez yüksekliklerde (Antigua, Atitlan) sert tohum olarak nitelendirilen kahveler zengin, baharatlı yada floral asitliğe ve mükemmel bir tada sahip kahvelerdir. Dağlık bölgelerde, Pasifik (San Marcos) yada Karayip denizinin (Cobán, Huehuetenango) havasında yetişmiş kahveler çok az asitliğe sahip ve fazla meyvelidirler. En iyi bilinen Guatemala kahvesinin yetiştirildiği bölgeler San Miguel, Capitillo, San Sebastian ve Los Volcanos bölgeleridir.


Antigua: Guatemala kahvesinin en çok farklılaştırılmış kahvelerinden birinin pazarlamadaki adıdır. Guatemala'nın eski başkenti olan Antigua'nın çevresindeki şehirlerde yetiştirilir.


Cobán: Guatemala'nın kuzey merkezinde olan en kaliteli kahvesinin pazarlamadaki adıdır.


Huehuetenango:  Guatemala'nın en kaliteli kahveleri arasında yer alan bir kahvedir.

0 yorum:



Yorum Gönder