- 2 cup espresso kahve
- 3/4 cup şeker
- 4 cup süt
- 3/4 cup çikolata şurubu/sosu
Üzerini süslemek için krema ve çikolata sosu
- 3/4 cup şeker
- 4 cup süt
- 3/4 cup çikolata şurubu/sosu
Üzerini süslemek için krema ve çikolata sosu
Espresso kahveyi yapın. Kahve henüz sıcakken karıştırıcınıza koyun ve şekeri ekleyin. Şekeri iyice eriyinceye kadar karıştırın. Ardından sütü ve çikolata şurubu/sosunu ekleyin ve 1 dakika daha karıştırın. Karışımı soğuyuncaya kadar buzdolabına koyun. Servis edeceğiniz zaman, kahveyi buzdolabından çıkarın ve 1-1 ölçüsünde buz ile birlikte karıştırıcıya koyun. Buzlar iyice kırılıncaya kadar karıştırın. Bardağa alın ve üzerini krem şanti ve çikolata sosu ile süsleyin.
NOT: Üzerini süslemek için, püskürtmeye hazır şişelerde satılan krem şantilerden kullanabilirsiniz. Çikolata sosunu da yine hazır Buzu kırmak için ayrı makinalar satılıyor, onların motorları daha kuvvetli oluyor bildiğim kadarıyla. Tariften toplam 8 bardak çıkıyormuş.
1 cup = 240 ml sıvı malzemeye denk gelmekte.
1 cup toz şeker = 225 gram
Yani 4 cup süt, yaklaşık 1 litre süte denk geliyor.
0 yorum:
Yorum Gönder